фото: pexels.com30% от вредните емисии във въздуха идват именно от автомобилите.

...
фото: pexels.com30% от вредните емисии във въздуха идват именно от автомобилите.
Коментари Харесай

Вашингтон става първия американски щат, който забранява автомобилите с двигатели с вътрешно горене

фото: pexels.com

30% от нездравословните излъчвания във въздуха идват точно от колите. Към момента законът по-скоро съставлява лист с цели.

Това стана, откакто локалните управляващи одобриха проектозакона Clean Cars 2030,  чиято последна цел е възбрана на продажбите на бензинови и дизелови коли през 2030 година

Домът на Tesla, в който се продават най-вече електрически автомобили - Калифорния,  също възнамеряват сходна възбрана, само че от 2035 година Идеята се обмисля и в Масачузетс, предава Нова тв.

Когато възбраната влезе в действие след 9 годни на територията на Вашингтон освен няма да може да бъдат купувани сходни коли,  само че и няма да могат да се вкарват на територията му. Под ударите на закона не влизат единствено колите с горивни кафези.  Отказът от обичайните коли и прекосяването към такива с различно задвижване би трябвало доста да усъвършенства качеството на въздуха в щата.

Според еколозите, към 30% от нездравословните излъчвания във въздуха идват точно от колите. Към момента законът по-скоро съставлява лист с цели.  Ще се наложи управляващите да го доразработят, както и да намерят други източници на средства за ремонт на пътната мрежа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР